RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Nicki Minaj schikt voor bijna half miljoen in plagiaat zaak

Written by on January 9, 2021

Nicki Minaj schikt voor bijna half miljoen in plagiaat zaak

Rapper en zangeres Nicki Minaj heeft met Tracy Chapman een schikking van 450.000 dollar getroffen, meldt The Hollywood Reporter. Chapman klaagde Minaj aan omdat de rapper zonder toestemming samples zou hebben gebruikt voor haar nummer Sorry. De samples zouden afkomstig zijn uit het nummer Baby Can I Hold You van Chapman.

Uit rechtbankdocumenten blijkt dat de zanger het aanbod van Minaj heeft aanvaard. Dit zorgt ervoor dat de artiesten niet alsnog in de rechtbank hoeven te verschijnen.

Nicki Minaj wilde het nummer Sorry eigenlijk toevoegen aan haar album Queen maar zag daarvan af omdat Tracy Chapman geen toestemming gaf voor het gebruik van de samples. Omdat het nummer vervolgens alsnog uitlekte besloot Chapman alsnog naar de rechter te stappen.

Eerder in 2020 gaf de rechter Minaj nog gelijk en weer op Fair Use. In Amerika is het zo dat er een wet is voor burgers die hen recht geeft auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken als het gaat om een klein fragment in ‘experimentele vorm’. Een verbod hierop zou de creativiteit in de weg staan.

Vergelijk hieronder de gelijkenis.