RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Nicki Minaj boos over Grammy nominatie ‘Freaky Girl’

Written by on October 14, 2022

Nicki Minaj heeft haar teleurstelling geuit over het feit dat de Grammy’s haar single Super Freaky Girl van de rapcategorieën naar pop hebben overgeschakeld.

De hitmaker van Starships en haar team dienden het nummer in bij de Recording Academy om in aanmerking te komen voor nominaties in de rapcategorieën. Echter, The Hollywood Reporter onthulde eerder deze week dat de rapcommissie van de organisatie de inzending vernietigde en verplaatste naar pop.

Nicki sprak donderdagavond op Instagram Live over de beslissing en suggereerde dat het oneerlijk was dat haar nummer als pop was geclassificeerd terwijl Latto’s Big Energy dat niet had gedaan.

“Dus, Big Energy is rap, maar Super Freaky Girl is pop. Als je zegt dat ze allebei pop zijn, zou ik zeggen: oké, prima, want het gaat mij erom eerlijk te zijn,” verklaarde ze. “Als Super Freaky Girl pop is, dan is Big Energy dat ook. Als je Super Freaky Girl uit de rap haalt en het in pop zet, doe dan hetzelfde met Big Energy. Toch? Dezelfde producers op beide nummers trouwens, als je wilt erover praten. Dus laten we het eerlijk houden.”

 Nicki, die 10 keer is genomineerd voor een Grammy, beweerde dat de Recording Academy ‘de doelpalen met haar verschuift’ omdat ze niet willen dat ze wint en beweerde dat er ‘een gezamenlijke inspanning’ is om nieuwe artiesten erkenning te geven die ze niet’ t verdienen “over mensen die het al vele jaren verdienen”.

Nicki’s video leidde vervolgens tot een woordenoorlog op Twitter tussen haar en Latto.