RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Nachtclub KAOS in Las Vegas sluit 1 maand na Marshmello’s $60M deal

Written by on November 7, 2019

Nachtclub KAOS in Las Vegas sluit 1 maand na Marshmello’s $60M deal

De nachtclub van het Palms-hotel, waar artiesten als Marshmello en Cardi B optraden, noemde hoge boekingskosten voor artiesten de reden voor sluiting.

In een tijdsbestek van zes maanden tekende de nachtclub DJ Marshmello voor een ongekende, twee jarige residentie voor 60 miljoen dollar, stopte de deal abrupt en kondigde vervolgens op dinsdag aan dat het volledig zou sluiten.

KAOS Nightclub and Dayclub, die deel uitmaakt van het Palms Casino and Resort, ondertekende met Marshmello in april het contract. Er gingen geruchten de ronde dat de artiest maar liefst $600,000 per weekend zou verdienen; eind september verklaarde de club het contract met de DJ vroegtijdig nietig, temidden van verschillende abrupte wijzigingen in het executive team. Zowel het Palms- als het Marshmello managementteam weigerden commentaar te geven op de annulering.

Hoewel de aankondiging van dinsdag geen specifieke deals of handelingen noemde, zei moederbedrijf van het Pals, Red Rock Resorts, dat haar beslissing was gebaseerd op onhoudbare entertainmentkosten.

Red Rock Resorts, die zowel het Palms-hotel als KAOS bezit, rapporteerde dinsdag een nettoverlies van $26,8 miljoen in het derde kwartaal, en CEO Frank Fertitta zei tijdens een beleggersoproep dat de marktomstandigheden voor nachtclubs moeilijk zijn geweest. “It doesn’t appear that the market has grown enough for the amount of supply,” zei hij, en “the cost of entertainment is excessively high and we just made the decision to focus where the fish are.” Een persbericht verklaarde dat het verlies van $26,8 miljoen grotendeels was te wijten aan ‘eenmalige kosten met betrekking tot de beëindiging van bepaalde ‘artist performance agreements’ en ’employment arrangements’ in de Palms” en noemde de zakelijke kosten van de Palms “challenging to date, due in large part to the entertainment and fixed cost structure associated with KAOS.”

Howel noch Red Rocks, Palms, noch KAOS de details van de annulering van het contract met Marshmello hebben besproken, vertelt een bron dicht bij de situatie aan Rolling Stone dat het zowel het resultaat was van een intern onderzoek naar uitvoerend management als het besef dat de club niet genoeg geld binnenbracht om de salarissen van werknemers, overheadkosten en de kosten van Marshmello te kunnen dekken. Veel werknemers kregen bonussen die niet konden worden gerealiseerd omdat zoveel van de inkomsten van de club naar dat enkele DJ-tarief gingen, zei de bron.

Een interne Palms-memo verkregen door Rolling Stone zei dat het Palms hotel heeft besloten ‘enige tijd te nemen om de programmering en het gebruik van deze locaties in de toekomst opnieuw te beoordelen’, en dat in de tussentijd de dag- en nachtclub zal worden gebruikt voor zwembadactiviteiten, privévergadering ruimte en speciale evenementen. Alle KAOS-posities worden volgens de memo binnen 60 dagen geëlimineerd; degenen die ervoor kiezen hun dienstverband deze vrijdag te beëindigen, ontvangen twee weken ontslagvergoeding.