RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Martin Garrix eerste Nederlander met 1 miljard streams

Written by on January 7, 2021

Martin Garrix eerste Nederlander met 1 miljard streams

DJ en producer Martin Garrix is er als eerste Nederlander in geslaagd om met één plaat 1 miljard streams op Spotify te halen. De Nederlander behaalde dit gigantische aantal met zijn nummer In The name Of Love die hij met zangeres Bebe Rhexa uitbracht.

 De uit Amstelveen afkomstige producer staat op Instagram stil bij zijn knappe prestatie. “Dit is gestoord, dank jullie wel”, schrijft hij bij een aantal foto’s van hem en Rhexa.

De danceplaat verscheen in 2016 en wordt toegevoegd aan een lijst met meer dan honderd nummers die ook tot een miljard streams kwamen. Onder andere Justin Bieber, Ariana Grande, Drake, Billie Eilish, en Lady Gaga staan op de lijst. Ed Sheeran voert met Shape of You de lijst aan met meer dan 2,7 miljard streams op Spotify.

In de meeste delen van Europa was de plaat een grote hit. Zo ook wist het nummer in de Verenigde Staten de hitlijsten te bereiken. Het zou zomaar nog een een tijdje kunnen duren voordat Garrix deze mijlpaal weer bereikt, zijn op een na beste nummer staat momenteel op 880 miljoen streams.