RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Mariah Carey vestigt record: ruim 17 miljoen streams in 24 uur

Written by on December 29, 2020

Mariah Carey vestigt record: ruim 17 miljoen streams in etmaal

Mariah Carey heeft een nieuw record te pakken met haar kerst hit All I Want For Christmas. Het nummer werd op kerstavond en kerstochtend binnen één etmaal ruim 17,2 miljoen keer gestreamd. Nog nooit lukte dit een andere artiest.

De zangeres reageerde hier zelf heel enthousiast op. ‘Ik weet dat veel mensen denken dat ik poen schep – geheimpje: artiesten krijgen weinig geld per stream – maar de echte reden waarom ik zo verwonderd en dankbaar ben is dat dit nummer elk jaar zoveel plezier geeft aan mensen. Bedankt een fijn kerstfeest!’

Rond december staat de kerstklassieker altijd hoog in de hitlijsten. Het nummer kwam uit in 1994 als single van haar vierde studioalbum. Vanaf het moment dat het nummer uit was zou blijken dat het nummer lang populair zou blijven, en zo geschiedde. Al bijna drie decennia lang is dit de grootste hit van Carey. Het nummer won zelfs nog wat extra populariteit door de belangrijke rol die het had in de kerstfilm Love Actually uit 2003.

Daarbij werden er meer dan 16 miljoen fysieke singles verkocht, waarmee het de beste verkochte single van een vrouw ooit is. In 2017 berekende The Economist dat Carey en haar medecomponist aan royalty’s al meer dan 60 miljoen dollar hebben ontvangen.