RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Louis Tomlinson voelde zich belangrijk tijdens One Direction

Written by on March 15, 2023

Louis Tomlinson is “trots” dat hij liedjes schreef voor One Direction.

De 31-jarige zanger heeft credits geschreven voor een aantal nummers van zijn voormalige groep, waaronder ‘History’, ‘Perfect’, ‘No Control’ en ‘Night Changes’ en hij heeft toegegeven dat creatief bijdragen, hem hielp  “belangrijk” te voelen.

In een preview clip van zijn aankomende documentaire ‘All of That Voices’ zei hij: “Als ik eraan denk hoe trots ik ben op One Direction, denk ik aan ons als een collectief. Als ik denk aan wat me het meest trots maakt als individu in die band, is dat zeker het hebben van de meeste schrijfcredits. Daardoor voel ik me belangrijk voor de band, en dat is alles wat ik ooit wilde toen ik een jongen was.

Louis had altijd het gevoel gehad dat het “cool” zou zijn als de groep – die in 2010 bij ‘The X Factor’ was samengebracht – hun eigen liedjes zou schrijven omdat ze zich daarmee zouden onderscheiden van andere boybands.

Hij zei: “Het was altijd in mijn gedachten geweest dat het cool zou zijn als we niet gewoon de standaard boyband waren die gewoon liedjes kreeg en ze zong. Misschien moeten we onze eigen liedjes schrijven.

“Toen ik eenmaal dingen voor ons voelde borrelen en ik kon zien dat we de aandacht van mensen kregen, besefte ik dat we misschien een paar van onze eigen beslissingen zouden kunnen nemen.”

De hitmaker van ‘Walls’ gaf toe dat het schrijven voor de groep de eerste keer was dat hij ‘eigendom’ van zijn carrière voelde.

Hij voegde eraan toe: “Plotseling voelde ik me weer in controle. De eerste twee en een half jaar had ik gewoon het gevoel dat ik mezelf niet onder controle had of zeker invloed had op de band.