RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lil Nas X, Jack Harlow en Kendrick Lamar hebben de meeste VMA nominaties

Written by on July 26, 2022

Lil Nas X, Jack Harlow en Kendrick Lamar hebben de meeste nominaties voor de 2022 MTV Video Music Awards (VMA’s).

De hitmaker van Old Town Road, die in 2021 de Video of the Year-prijs won, verdedigt dit jaar zijn titel met zijn Jack Harlow-samenwerking ‘Industry Baby’.

Om de meest begeerde prijs van de avond mee naar huis te nemen, moeten Nas en Harlow het opnemen tegen Doja Cat’s for Woman, Ed Sheeran’s Shivers, Harry Styles’ As It Was, Olivia Rodrigo’s Brutal, Drake’s team-up met Future en Young Thug, getiteld Way 2 Sexy, en Taylor Swift’s All Too Well (10 Minute Version) (Taylor’s Version).

Nas, Harlow en Lamar hebben elk zeven nominaties en worden op de voet gevolgd door Doja en Styles met zes, vervolgens Swift, Sheeran, Drake, Dua Lipa, The Weeknd en Billie Eilish met elk vijf.

De ster van Montero (Call Me By Your Name), die onlangs uithaalde naar de BET Awards omdat die hem nul nominaties gaven, scoorde ook een VMA-nominatie voor Artiest van het Jaar. Hij stond op de shortlist voor de categorie naast Bad Bunny, Drake, Sheeran, Styles, Harlow en Lizzo.

Hij slaagde er echter niet in om een plek te bemachtigen in de Song of the Year-categorie, waar de kanshebbers onder meer Adele’s Easy On Me, Eilish’s Happier Than Ever, Doja’s Woman, Elton John en Dua Lipa’s duet Cold Heart (PNAU Remix), Lizzo’s About Damn Time en The Kid LAROI en Justin Bieber samenwerking Stay zijn.

De ceremonie vindt plaats op 28 augustus in het Prudential Center in Newark, New Jersey.