RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lewis Capaldi scoort officieel het meest gestreamde nummer aller tijden in het VK

Written by on November 14, 2022

De Official Singles Chart viert vandaag (14 november 2022) zijn 70e verjaardag door de onthulling van een nieuw statistisch onderzoek aller tijden, gebaseerd op gegevens van Official Charts Company, over de zeven decennia van de favoriete muziek van het VK.

Het was op vrijdag 14 november 1952 dat de allereerste UK Singles Chart werd gepubliceerd in de New Musical Express, de resultaten van een rudimentair onderzoek onder 20 platenzaken door de reclamemanager van de muziekkrant, Percy Dickins.

In de decennia sinds die eerste UK Singles Chart werd gepubliceerd, is de Official Singles Chart een instituut geworden dat wekelijks de muzikale smaak en culturele momenten in Groot-Brittannië vastlegt. Het is nu een uitgebreide en geavanceerde wekelijkse operatie die dagelijks duizenden fysieke retailers, digitale downloadwinkels en streamingplatforms ondervraagt, waarbij de Official Chart zoals we die nu kennen nog steeds wordt uitgezonden op BBC Radio 1.

Nieuwe gegevens die vandaag zijn vrijgegeven door de Official Charts Company onthullen:

In het VK zijn in totaal 4,55 miljard singles, 683 miljard audiostreams en 128 miljard videostreams (811 miljard totale streams) geconsumeerd.

1.404 singles hebben de officiële nummer 1-positie bereikt, van Al Martino’s ‘Here In My Heart’ tot regerend hitparade Taylor Swift’s Anti Hero, dat eind oktober werd gekroond.

179 singles hebben 1 miljoen verkopen bereikt, de grootste van allemaal is Sir Elton John’s Something About The Way You Look Tonight / Candle In The Wind 1997 met 4,94 miljoen verkopen. De nieuwste single die tot een miljoenverkoper is gekroond, is Shake It Off van Taylor Swift, haar eerste die de 1 miljoen verkopen in het VK overtrof.

132 singles zijn meer dan 200 miljoen keer gestreamd, de meest gestreamde single aller tijden is Lewis Capaldi’s Someone You Loved, met 562 miljoen streams op zijn naam (480 miljoen audiostreams en 81 miljoen videostreams).

Tot nu toe hebben alleen Someone You Loved van Lewis Capaldi, plus Shape Of You en Perfect van Ed Sheeran, de 500 miljoen streams in hun leven overtroffen, met slechts zeven nummers die de 400 miljoen streams overtroffen. De track met de meeste audiostreams op zijn naam is Shape Of You (502 miljoen), de meest gestreamde video is Baby Shark van Pinkfong (220 miljoen).