RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lewis Capaldi grote winnaar van ASCAP London Music Awards

Written by on October 19, 2021

Lewis Capaldi won vier prijzen bij de ASCAP London Music Awards 2021.

De 25-jarige zanger is benoemd tot de grote winnaar, aangezien de American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) de eerbewijzen van dit jaar bekendmaakt en een licht werpt op “ongelooflijk Brits talent voor songwriting en componeren voor hun aanhoudende succes in de VS”.

De hitmaker van ‘Someone You Loved’ verdiende Lewis de prijzen voor Song of the Year en Top Streaming Song, terwijl ‘Before You Go’ een Winning Hot 100 Song was, en beide nummers stonden achter zijn Songwriter of the Year-succes.

In een speciale videogroet aan alle winnaars van de ASCAP London Music Awards van dit jaar, zei ASCAP-voorzitter van de raad en president Paul Williams: “We hebben geleerd dat hoe groot de ruimte tussen ons ook is, we verbonden zijn op zielsniveau.

“Je muziek herinnert ons daaraan. Als je muziek contact maakt met miljoenen mensen, is dat kracht.

“Dat kan de wereld veranderen… Proficiat aan alle winnaars van dit jaar voor jullie prestaties.”

Een van de topnummers van 2020 was Black Eyed Peas en J Balvin’s hit ‘RITMO’ – mede geschreven door Pete Glenister – met een sample van Corona’s hit ‘Rhythm of the Night’ uit 1995, en het nummer ontving zowel Top Hot Dance /Electronic Song en Hot 100 Song-prijzen.