RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Lasse Wellander (gitarist ABBA) overleden op 70-jarige leeftijd

Written by on April 10, 2023

Lasse Wellander is op 70-jarige leeftijd overleden.

De muzikant was vooral bekend omdat hij gitaar speelde op 24 klassieke nummers uitgevoerd door de Zweedse popsupergroep ABBA, maar stierf op Goede Vrijdag (07.04.23) na een korte strijd tegen kanker, heeft zijn familie bevestigd.

Een verklaring op Facebook luidde: “Het is met onbeschrijfelijke droefheid dat we moeten aankondigen dat onze geliefde Lasse in slaap is gevallen. Je was een geweldige muzikant en nederig als weinigen, maar bovenal was je een geweldige echtgenoot, vader, broer, oom en grootvader.

“Lasse werd onlangs ziek met wat kanker bleek te zijn die zich had verspreid, en vroeg op Goede Vrijdag stierf hij omringd door zijn dierbaren. We houden enorm van je en missen je enorm.”

Na het nieuws van Lasse’s overlijden was het ABBA Museum de eerste die hulde bracht aan de tragische muzikant, omdat ze zich herinnerden hoeveel hij gedurende hun hele carrière met de hitmakers van ‘Waterloo’ had samengewerkt.

Hun verklaring luidde: “Na een korte periode van ziekte is onze geliefde vriend en de absoluut briljante gitarist Lasse Wellander overleden. Hij was de meest zorgzame en lieve persoon en een echt toegewijde muzikant. Neem even de tijd en luister naar al zijn fantastische gitaar spelen voor ABBA – van de beginjaren tot Voyage.”

Lasse begon te toeren met Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson tijdens het hoogtepunt van hun roem in de jaren 70, maar is te horen op enkele van hun grootste hits, waaronder ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Take a Chance on Me’, ‘The Name of the Game’ en ‘Voulez-Vous’, en assisteerde ook bij de creatie van hun jukeboxmusical ‘Mamma Mia!’ in 1999.