RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Kylie Minoque scoort nieuw record in Britse hitlijsten

Written by on November 16, 2020

Kylie Minoque scoort nieuw record in Britse hitlijsten

Afgelopen week kwam Kylie Minoque met haar nieuwe album. Het album genaamd Disco kwam binnen op de eerste plek in de Official Charts. Dit leverde de Australische zangeres een record op. Kylie is de enige zangeres die de Britse albumlijst in vijf opeenvolgende decennia heeft aangevoerd.

Sinds de jaren tachtig staan Minoque elke tien jaar met een album bovenaan de charts. Alleen Paul McCartney, John Lennon, Paul Weller en David Gilmour wisten dit ook te bereiken.

De Australische scoorde met acht van haar vijftien albums een eerste plaats. ‘’Ik heb er geen woorden voor”, reageert de 52-jarige zangeres tegen de Official Charts Company. ‘’Iedereen bedankt voor het steunen van dit album. Ik ben zo geraakt dat jullie de plaat een warm hart toedragen. Ik vind het geweldig.”

Echter scoort het album Disco in Nederland minder goed. Het kwam deze week binnen op de elfde plek van de album top-100. Opmerkelijk is dat geen van haar vijftien albums in Nederland een nummer één plek wist te behalen. De hoogste notering is plek vier voor het album Aphrodite in 2010.