RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Kort geding van festivals tegen overheid komt deze week nog

Written by on July 28, 2021

Kort geding van festivals tegen overheid komt deze week nog

Het kort geding van festivalorganisator ID&T met zo’n veertig andere festivals dient vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Haag. De festivals willen van de overheid eerder duidelijkheid over de mogelijkheid om festivals zonder overnachting te organiseren.

Demissionair premier Mark Rutte meldde maandag dat pas op 13 augustus duidelijk wordt of er daarna festivals gehouden kunnen worden. Diezelfde dag werd duidelijk dat meerdaagse evenementen met campings om praktische redenen (elke dag alle bezoekers op corona laten testen) niet kunnen tot 1 september.

ID&T begrijpt niet waarom het kabinet nog tot 13 augustus moet wachten met een besluit en eist dat het voor 1 augustus helder is. Dan weten organisatoren, bezoekers en leveranciers tijdig waar ze aan toe zijn. Het kort geding was eerder al aangespannen, maar ging toen niet door omdat er vruchtbare gesprekken waren tussen de branche en de overheid. Die gesprekken gaan ook nu nog door, de mogelijkheid bestaat dat er opnieuw een oplossing gevonden wordt voordat de voorzieningenrechter eraan te pas komt.