RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Kendrick Lamar veranderd in andere beroemdheden in nieuwe videoclip

Written by on May 9, 2022

Kendrick Lamar verandert in beroemdheden als Will Smith en Kanye West in zijn nieuwe videoclip.

In de promo voor The Heart Part 5 begint de Alright-hitmaker met rappen voor een kastanjebruine achtergrond terwijl hij een beetje buiten de camera kijkt, en in de loop van de vijf minuten durende video wordt deepfake-technologie gebruikt om het eruit te laten zien als een ander Celebrity rapt in plaats daarvan.

Hij evolueert eerst naar O.J. Simpson voordat hij de gedaante aanneemt van West, Smith en Jussie Smollett – die allemaal in de krantenkoppen stonden vanwege problematisch gedrag. West is beschuldigd van het lastigvallen van zijn ex-vrouw Kim Kardashian op sociale media, Smith sloeg Chris Rock berucht tijdens de Oscars van 2022 en Smollett ging korte tijd naar de gevangenis voor het organiseren van een haatmisdaad tegen zichzelf.

De transformaties lijken te correleren met de teksten. Er is bijvoorbeeld sprake van bipolaire stoornis wanneer de West-deepfake verschijnt en Smith’s gezicht op het scherm verschijnt terwijl Lamar rapt “in het land waar gekwetste mensen meer mensen pijn doen”.

Lamar brengt ook een eerbetoon aan wijlen rapper Nipsey Hussle en basketballer Kobe Bryant. Wanneer Hussle verschijnt, lijken de teksten naar zijn perspectief te verschuiven, zoals Lamar zegt: “Maar veranderde me niet door in de loop van dat geweer te staren/Moet ik boos worden dat ik mijn volledige potentieel niet zag?” en “Aan de moordenaar die mijn ondergang heeft versneld / ik vergeef je, weet gewoon dat je ziel in kwestie is”.

Hussle werd in 2019 op 33-jarige leeftijd doodgeschoten buiten zijn winkel in Los Angeles.