RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Kendrick Lamar domineerde de BET Awards

Written by on October 5, 2022

Kendrick Lamar domineerde de BET Hip Hop Awards 2022 en nam zes prijzen mee naar huis.

De 35-jarige rapsuperster werd gekroond tot Artiest van het Jaar tijdens de ceremonie op 30 september in het Cobb Energy Center in Atlanta, Georgia, die dinsdag werd uitgezonden.

Zijn veelgeprezen LP ‘Mr. Morale and The Big Steppers won het Hip-Hop Album van het Jaar, en hij won Beste Hip-Hop Video voor zijn Baby Keem-nummer ‘Family Ties’, en Video Director of the Year met Dave Free.

Zijn buit omvatte ook Tekstschrijver van het Jaar en Beste Live Performer.

Drake was de meest genomineerde artiest van de avond met 14 knikken, en hij ging naar huis met twee keer de Sweet 16: Best Featured Verse award en Best Collaboration voor ‘Wait for You’ met Future en Tems. ‘Churchill Downs’ met Jack Harlow won ook de voormalige onderscheiding.

Kanye West – die wettelijk zijn naam veranderde in Ye – verdiende maar liefst 10 nominaties, waaronder die voor Beste Live Performer en Album van het Jaar, maar slaagde er niet in om een enkele prijs te winnen.

Elders won Lizzos megahit ‘About Damn Times’ de Impact award, Lattos ‘Big Energy’ werd uitgeroepen tot Song of The Year en 50 Cent werd gekroond tot Hustler of the Year.

De ceremonie werd gehost door Fat Joe, en mensen als GloRilla en Lil’ Kim kwamen op het podium.