RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Kanye West stelt zich verkiesbaar voor presidentschap

Written by on November 22, 2022

Kanye West is kandidaat voor het presidentschap van de VS in 2024.

De rapper werd zondag benaderd door een fotograaf die voor X17 Online werkte in de wijk Crenshaw in Los Angeles, toen hij de extreemrechtse politieke commentator Milo Yiannopoulos voorstelde als zijn campagneleider.

“Dit is Milo hier, bezig met de campagne”, zei hij in de video, die op YouTube werd geplaatst.

Op de vraag of dat een aankondiging was, lachten ze allebei en Milo bevestigde: “Ik denk van wel. Bedankt, ik accepteer het.”

De hitmaker van Stronger nodigde het lid van de paparazzi uit in zijn werkruimte en pronkte met merchandise met de slogan “YE24”.

De cameraman vroeg vervolgens aan Kanye: “Dus je stelt je kandidaat?” en hij antwoordde: “Ja. Het is simpel, want niemand kan me vertellen, weet je, ‘Je zou dit moeten zeggen, je zou dat niet moeten zeggen’, weet je? Het is gewoon dat we op weg zijn naar de toekomst.”

Kanye, die vorige maand verschillende zakelijke partnerschappen verloor na het maken van antisemitische opmerkingen, stelde zich in 2020 kandidaat voor de Amerikaanse president als onafhankelijke kandidaat. Hij kreeg bijna 70.000 stemmen en verloor uiteindelijk van de Amerikaanse president Joe Biden.

Yiannopoulos verdween in 2017 uit de schijnwerpers nadat hij schijnbaar pleitte voor pedofilie. Hij keerde terug naar het publieke oog in de zomer toen hij stage liep bij de rechtse politicus Marjorie Taylor Greene.