RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Kaiser Chiefs brengen nieuwe single Jealousy uit

Written by on April 12, 2023

Kaiser Chiefs hebben hun nieuwste single ‘Jealousy’ uitgebracht.

De ‘Ruby’-hitmakers hebben vorig jaar’ How 2 Dance’ opgevolgd met de nieuwe aanstekelijke earworm van hun aanstaande achtste studioalbum.

Het nieuws over het nieuwe nummer van de band komt met een bericht van frontman Ricky Wilson die toegeeft dat ze niet langer bang zijn voor “mislukking” na hits en missers te hebben gehad gedurende hun twee decennia als groep. Hij zei in een verklaring: “We hebben de afgelopen 20 jaar deuntjes gemaakt, sommige waren hits, sommige waren het tegenovergestelde van hits.

“Als je als muzikant alle zorgen en faalangst hebt weggenomen, rest alleen de vrijheid en het plezier. Het is de reden dat we zijn begonnen, dus ik moet je waarschuwen, als je eenmaal Jealousy hebt gehoord, krijg je het niet meer uit je hoofd!”

De opvolger van ‘Duck’ uit 2019 zal nog meer nummers bevatten die hun kenmerkende indie-sound uit de jaren 00 inruilen voor dance-pop. Een albumtitel en de releasedatum moeten nog worden onthuld, hoewel deze naar verwachting voor het einde van 2023 zal verschijnen.

Volgend jaar mei is het officieel de 20e verjaardag van Kaiser Chiefs’ eerste single ‘Oh My God’ – van hun debuutalbum ‘Employment’ – en de groep zal de datum vieren, ook al is Ricky geen fan van bands die in het verleden leven.

De 45-jarige zanger vertelde onlangs in de Bizarre column van de krant The Sun: “Ik heb altijd gedacht dat ik dat niet zou willen doen, maar ja, we zullen het markeren als dat is wat mensen willen.”