RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Justin Timberlake verkoopt gehele muziekcatalogus

Written by on May 30, 2022

Justin Timberlake heeft zijn muziekcatalogus verkocht in een deal die naar verluidt $ 100 miljoen waard is.

De 41-jarige popster sloot een deal voor ongeveer 200 van zijn liedjes, waaronder hits als ‘SexyBack’ en ‘Mirrors’.

Hij bevestigde het nieuws in een verklaring, die luidde: “Ik ben verheugd om samen te werken met de oprichter en CEO van Hipgnosis Merck Mercuriadis. “Hij waardeert artiesten en hun creatieve werk en is altijd een groot voorstander geweest van songwriters en verhalen vertellen. Ik kijk ernaar uit om dit volgende hoofdstuk in te gaan.”

Merck voegde toe: “Justin’s ongelooflijke catalogus zal zich voegen bij andere geweldige werken bij Hipgnosis waarvan we weten dat ze zullen dienen als een geweldige rentmeester van zijn werk. We kijken uit naar een geweldige samenwerking tussen Justin en Hipgnosis.”

Een exact bedrag voor de verkoop is niet vrijgegeven, maar The Wall Street Journal meldt dat de deal meer dan $ 100 miljoen waard zou kunnen zijn.

Justin treedt in de voetsporen van andere sterren, waaronder Shakira en Neil Young, die eerder dit jaar allebei delen van hun oude catalogus aan hetzelfde bedrijf verkochten.

Shakira verkocht haar hele oeuvre voor een onbekend bedrag, terwijl Neil afscheid nam van 50 procent van zijn opnames voor naar schatting $ 150 miljoen.