RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Justin Bieber schrapt rechtszaak tegen vrouwen die hem beschuldigen van seksueel wangedrag

Written by on March 24, 2022

Justin Bieber heeft een aanvraag ingediend om vrijwillig een rechtszaak wegens laster te seponeren tegen twee beklaagden die hem beschuldigden van aanranding.

De zanger diende de aanklacht oorspronkelijk in in 2020 nadat de beklaagden op Twitter beweerden dat hij hen seksueel had misbruikt.

Bieber liet de juridische procedure echter op vrijdag vallen en zijn advocaten dienden een verzoek in bij een rechtbank in Los Angeles.

Volgens de redactie van Rolling Stone blijft het onduidelijk of het ontslag te wijten is aan een schikking of dat Bieber gewoon heeft besloten de zaak te laten vallen.

In tweets die in juni 2020 werden gepost, beweerde een beklaagde genaamd Danielle dat Bieber haar had aangevallen in een hotelkamer in Austin na het South by Southwest-evenement in 2014. Biebers advocaten zeiden dat hij geen kamer in het hotel had en leverden bewijs dat hij de nacht had doorgebracht met zijn toenmalige vriendin Selena Gomez in een huurwoning elders in de stad.

Diezelfde dag postte beklaagde Khadidja Djibrine dat Bieber haar in maart 2015 had aangevallen in een hotelkamer in New York City.

Zijn advocaten verklaarden destijds: “Het is overduidelijk dat deze twee individuen proberen te profiteren van het klimaat van angst dat de entertainmentindustrie, Hollywood en het Amerikaanse bedrijfsleven doordringt, waarbij het open seizoen is voor iedereen om een claim in te dienen (hoe verachtelijk, niet-ondersteund en aantoonbaar vals) over iemand zonder gevolgen.”