RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Jay-Z verkoopt grootste deel van zijn streamingsdienst Tidal

Written by on May 4, 2021

Jay-Z verkoopt grootste deel van zijn streamingsdienst Tidal

Jay-Z’s 6-jarige opbouw van Tidal’s streamingdienst is voltooid – hij heeft zojuist de deal gesloten om het grootste deel van het bedrijf aan Square te verkopen voor $ 350 miljoen een redelijk goed rendement op zijn initiële investering.

Square, de financiële dienstverlener die eigendom is van Jay’s vriend Jack Dorsey, bevindt zich nu stevig in de muziekstreamingbusiness. Jack had in maart aangekondigd dat hij van plan was om Tidal uit handen van Jay te nemen, maar bekende bronnen vertellen TMZ dat ze zojuist de deal vrijdagochtend hebben gesloten.

Onthoud dat Jay-Z Tidal in 2015 lanceerde voor $ 56 miljoen in een samenwerking met verschillende artiesten, waaronder Beyonce, Rihanna, Kanye West, Madonna, Alicia Keys, Calvin Harris, Chris Martin en anderen.

Voor zijn $ 350 miljoen krijgt Square 80% eigendom van Tidal, samen met licentieovereenkomsten met de grote platenlabels en alle artiesten/eigenaren blijven ook bij het bedrijf.

Jay en Roc Nation CEO Desiree Perez, die hielp bij het bemiddelen van de deal, zullen beiden aan boord blijven om Tidal te helpen runnen.