RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Jay-Z klaagt medeoprichter platenlabel Roc-A-Fella Records aan

Written by on June 20, 2021

Jay-Z klaagt medeoprichter platenlabel Roc-A-Fella Records aan

JAY-Z heeft een aanklacht ingediend tegen Damon Dash, een van de medeoprichters van zijn platenlabel Roc-A-Fella Records. Volgens de rapper probeert Dash zonder toestemming het copyright van zijn debuutalbum Reasonable Doubt te verkopen, zo meldt de New York Post.

Dash zou het eerste album van JAY-Z uit 1995 willen verkopen als NFT. NFT staat voor ‘non-fungible token’ en is een digitaal voorwerp dat niet inwisselbaar is voor iets anders. De eigenaar van de NFT van Reasonable Doubt zou onder meer alle toekomstige inkomsten van het album krijgen.

Dash zou de rechten van het album willen verkopen tijdens een veiling, maar dat hebben de advocaten van de rapper weten te voorkomen. Toch zou hij de verkoop van de NFT niet hebben opgegeven.

Hoewel Dash medeoprichter en eigenaar van het inmiddels opgeheven Roc-A-Fella Records was, is hij geen eigenaar van Reasonable Doubt. Daarom kan hij het copyright ook niet verkopen, zeggen de advocaten van JAY-Z. De rapper eist dat Dash zijn verkooppogingen stopt en dat eventuele verdiensten worden terugbetaald.