RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


J Hus keert terug met triomferende nieuwe single ‘Must Be’

Written by on November 8, 2019

J Hus keert terug met triomferende nieuwe single ‘Must Be’

“Let a couple man go, show a man tough love.”

J Hus is terug met de nieuwe single ‘Must Be’ en markeert zijn eerste nieuwe nummer sinds zijn vrijlating uit de gevangenis eerder dit jaar.

Het nieuwste aanbod van de ‘Common Sense’-rapper arriveerde in de vroege uren van vanochtend (8 november) en ziet hem experimenteren met het Afrobeats-geluid dat veel voorkomt op zijn veelgeprezen debuutalbum.

“Let a couple man go, show a man tough love, Outside the bando, man had a stand off,” rapt hij op de track.

“The ting had extendo, show him how it bangs off. Gyal in commando, she take the pant off.”

Eerder dit jaar toonden fans hun steun voor de rapper toen hij een verontrustend bericht op zijn Snapchat deelde.

De veelgeprezen rapper, echte naam Momodou Lamin Jallow, verwees naar de dood van zijn vader en zijn tijd in de gevangenis in het bericht.

Als reactie op vragen over zijn aanstaande album antwoordde hij: “this album is very good as well”. Hij voegde eraan toe: “I sincerely apologise to anyone I’ve intentionally and unintentionally hurt or done harm to. Please forgive me. I was probably at a stage where I didn’t know myself. Everyday I look back at my history and feel regret.”

J Hus werd in april uit de gevangenis vrijgelaten nadat hij acht maanden vast had gezeten wegens in het bezit zijn van een mes. Uren nadat hij was vrijgelaten, verscheen hij op het podium met Drake tijdens zijn show in The O2 in Londen.

Hij bracht zijn debuutalbum ‘Common Sense’ uit in 2017, dat Album Of The Year won op de 2018 NME Awards. In een viersterrenrecensie van het album zei Joe Madden van NME: “With his attention-grabbing skills and knack for sculpting hooks, J Hus could crack the US with a single feature on some hot rapper’s hit track. But honestly, with our homegrown scene so exciting right now, why not simply stay basking in that local adulation?”

Tagged as