RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Iggy Azalea verkoopt muziekrechten voor astronomisch bedrag

Written by on November 23, 2022

Iggy Azalea heeft haar volledige masteropname- en publicatiecatalogus verkocht aan Domain Capital voor een indrukwekkend bedrag van acht cijfers.

De megadeal omvat de grootste hits van de rapster: ‘Fancy’, ‘Black Widow’ en ‘Problem’.

Zoals gerapporteerd door Billboard, zal de 32-jarige profiteren van een “trigger” voor toekomstige inkomsten op masters.

De muziekster is nu ook de enige eigenaar van haar label Bad Dreams en staat op het punt een nieuwe distributieovereenkomst af te ronden.

Iggy zegt dat ze “geen dag meer hoeft te werken”.

Ze twitterde: “Ik heb een deel van mijn catalogus verkocht aan wie ik wilde, voor een bedrag dat betekent dat ik niet nog een dag in mijn leven hoef te werken.”

Anthony Tittanegro, uitvoerend directeur van Domain Capital Group, merkte op: “We zijn verheugd om ons eerste gediversifieerde particuliere royaltyfonds voor entertainment te lanceren.

“In een tijd van aanhoudende groei in de entertainmentindustrie, ondersteund door een steeds veranderend landschap van distributiekanalen, zijn we gefocust op het opbouwen van een gediversifieerde activabasis om contante opbrengsten te genereren en het kapitaal van onze investeerders te helpen behouden.”

Onlangs gaf Iggy toe dat ze zich op “een geweldige plek” in haar leven bevindt.

Ze legde uit hoe ze erin slaagde haar zelfvertrouwen te “herwinnen” en dat ze “nu groter dan ooit lacht”.