RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Harry Styles doodsbang de plank mis te slaan met debuutalbum

Written by on December 3, 2020

Harry Styles doodsbang dat debuutalbum zou falen

De Watermelon Sugar -zanger houdt nog steeds veel van zijn titelloze LP uit 2017, maar als hij het nu terug luistert, kan hij in bepaalde nummers horen dat hij op ‘veilig speelde’. Deed dit hij omdat Styles toentertijd niet te ver buiten zijn comfortzone durfde te treden, geeft hij toe.

Hij zei: “Ik hou zo veel van dat album omdat het zo’n lange tijd in mijn leven vertegenwoordigt, maar als ik ernaar luister – vooral sonisch en tekstueel – hoor ik platen waar ik het op safe speelde. Ik was bang om de plank mis te slaan.”

Als hij nu muziek maakt, probeert de 26-jarige ster met de oren van een fan naar zijn liedjes te luisteren.Hij legde in een interview met Variety uit: “Mensen binnen de industrie hebben het gevoel dat ze op een hoger niveau van luisteren opereren, en ik maak graag muziek vanuit het punt dat ik een fan ben. Fans zijn de beste A&R.”

Harry stond erop dat schrijven “om de juiste redenen” veel belangrijker voor hem is dan commercieel succes. Volgens Styles moet het niet voelen alsof een album uit een laboratorium komt. Ook kan hij nu veel minder geven om het winnen van grote prijzen, hoewel hij toegaf dat het “leuk” is om ze te ontvangen.

Hij zei: “Het is altijd leuk om te weten dat mensen het leuk vinden wat je doet, maar uiteindelijk – en vooral als je in een subjectief vakgebied werkt – hecht ik daar niet al te veel waarde aan.

“Het gaat om het werk dat je doet als je geen applaus verwacht.”

De voormalige One Direction-zanger heeft veel geleerd over het schrijven van liedjes dankzij de co-schrijvers die door de groep werden gebruikt, waaronder Ryan Tedder, Savan Kotecha en Teddy Geiger.