RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Haagse Parkpop verhuist vanaf 2021 van Zuiderpark naar Malieveld

Written by on November 26, 2020

Haagse Parkpop verhuist vanaf 2021 van Zuiderpark naar Malieveld

Parkpop, het jaarlijkse gratis festival in Den Haag, verhuist per volgend jaar van het Zuiderpark naar het Malieveld. Het programma van de veertigste editie wordt op een later moment bekendgemaakt, zo meldt de festivalorganisatie dinsdag.

Het Haagse festival wil zich hiermee “klaar voor de toekomst maken”. De organisatie van het feest wil van Parkpop een van de grootste en relevantste festivals in Nederland maken.

“We willen Parkpop de komende jaren nog steviger op de kaart zetten in het Nederlandse festivallandschap”, zegt Guus Dutrieux, festivaldirecteur van het gratis festival. “Het doel blijft om Parkpop voor een breed publiek toegankelijk te maken.”

Een historische locatie zoals het Malieveld – het terrein was eerder de locatie van grote evenementen, demonstraties en concerten – biedt Parkpop deze kans, benadrukt Dutrieux. Ook kan hiermee een groter publiek aangesproken worden, “zonder het Haagse gevoel te verliezen”. Vanwege de minder centrale ligging van het Zuiderpark is de keuze nu gevallen op het Malieveld, dat direct naast Den Haag Centraal is gelegen.

De 2020 editie van het festival kon vanwege het Coronavirus helaas niet doorgaan. In 2021 zal een jubileum editie van het festival worden gehouden. Deze vindt plaats op zondag 13 juni. Vrijdag 11 juni zal in popzaal het Paard het, ook gratis, evenement Parkpop Downtown worden gehouden.