RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Goo Hara, K-pop zangeres en actrice, overleden op 28-jarige leeftijd

Written by on November 25, 2019

Goo Hara, K-pop zangeres en actrice, overleden op 28-jarige leeftijd

K-popzangeres en actrice Goo Hara werd gisteren (24 november) dood aangetroffen in haar huis in Seoul, aldus de politie.

De 28-jarige is vooral bekend als een voormalig lid van K-pop groep Kara, waar ze in 2008 bij kwam. Ze speelde ook in verschillende televisieprogramma’s, waaronder haar eigen reality-tv-serie On & Off, en een beauty-show genaamd ‘A Style For You’.

Hara’s eerste solo-EP, uitgebracht in 2015, piekte op nummer 4 in de Koreaanse lijsten.

De zangeres werd volgens de politie van Gangnam om ongeveer 18:00 lokale tijd dood gevonden. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Ze verscheen vorige week bij een reeks comeback-shows nadat ze in mei in het ziekenhuis was opgenomen na een vermeende zelfmoordpoging. In een bericht aan haar fans naar het incident schreef Hara: “I had been in agony over a number of overlapping issues. But from now on, I will steel my heart and try to show up healthy.”

In het afgelopen jaar werd haar carrière overschaduwd door gebeurtenissen in haar persoonlijke leven. In september 2018 heeft Hara een rechtszaak aangespannen tegen haar ex-vriend, Choi Jong-bum, nadat hij had gedreigd om een sekstape van haar te onthullen zonder haar toestemming. Hij werd later veroordeeld voor bedreiging, dwang, verwonding en werd veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf.

De dood van Hara komt iets meer dan een maand na de dood van een ander voormalig lid van de K-pop meidenband, Sulli, wiens echte naam Choi Jin-ri is, die op 25-jarige leeftijd dood werd gevonden. Jin-ri werd door haar manager op 14 otober op de tweede verdieping van haar huis in de Zuid-Koreaanse stad Seongnam dood aangetroffen.

Tagged as