RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Golden Earring stopt na ALS-diagnose van gitarist George Kooymans

Written by on February 6, 2021

Golden Earring stopt na ALS diagnose van gitarist George Kooymans

De band Golden Earring heeft besloten te stoppen na de ALS-diagnose van gitarist George Kooymans. Zanger Barry Hay laat weten dat de andere bandleden niet zonder hem verdergaan.

Vrijdagochtend berichtte De Telegraaf dat Kooymans ernstig ziek is en niet meer zal optreden. De gitarist laat zelf aan AD weten dat het om de progressieve spierziekte gaat.

“We hadden te zijner tijd zelf iets naar buiten willen brengen, maar het ligt inmiddels op straat. Ernstig ziek, werd geschreven en dan speculeren mensen over wat er aan de hand is. Ik ben inderdaad ziek, ik heb ALS”, aldus Kooymans.

“Het is een heel naar bericht en ik ben niet echt in de stemming om daar verder veel over te zeggen. Ik sta onder behandeling in het universitair ziekenhuis in Leuven. That’s it.”

Amyotrofische laterale sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. De ziekte tast het functioneren van de spieren aan. Signalen vanuit de hersenen komen niet meer aan bij de spieren, waardoor het niet meer lukt om te bewegen.