RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Eminem vs Beyonce om plek 1 in UK album chart

Written by on August 8, 2022

De race om het nummer 1-album van het VK is al aan het opwarmen; terwijl Beyoncé en Eminem het momenteel uitvechten om te zien wie aanstaande vrijdag bovenaan de Official Albums Chart zal zegevieren.

Vorige week scoorde Beyoncé haar vierde solo hit-lp in het Verenigd Koninkrijk met de disco-schuldenaar RENAISSANCE, samen met Dangerously In Love (2003), 4 (2011) en Lemonade (2016). Halverwege de week zou Bey een tweede week op nummer 1 kunnen scoren… maar ze heeft serieuze concurrentie in de vorm van Eminem.

Het is niemand minder dan Slim Shady die de superster op de hielen zit met Curtain Call 2, het vervolg op zijn compilatie met de grootste hits uit 2005 Curtain Call: The Hits, die tot nu toe maar liefst 512 weken op de Official Albums Chart heeft gestaan.

Minder dan 100 chart units scheiden momenteel Beyoncé en Eminem in onze Official Chart Update, dus het is nog allemaal om voor te spelen. Kan Bey het voor de tweede achtereenvolgende week volhouden, of zal Marshall Mathers zijn 11e UK Nummer 1-album veiligstellen? Houd OfficialCharts.com in de gaten voor meer updates zodra ze komen…

Calvin Harris kijkt ook naar een Top 5-inzending met zijn zesde studioplaat Funk Wav Bounces Vol. 2. Het album, waarop de Schotse producer samenwerkt met mensen als Dua Lipa, Normani en Charlie Puth, zou Calvins vijfde Top 5 tot nu toe kunnen worden, na Ready for the Weekend uit 2009 (1), 2012-release 18 Months (1) , 2014 LP Motion (2) en 2017 album Funk Wav Bounces Vol. 1 (2).

ABBA’s hitparade ABBA Gold: Greatest Hits krijgt een midweekse boost nu de Zweedse supersterren een 30th Anniversary Edition van het album aankondigen (6). De heruitgave, die op 23 september uitkomt, zal de ABBA Gold-collectie voor het eerst beschikbaar stellen in gloednieuwe formaten, waaronder een speciale 2LP-beeldschijf.