RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Eminem lyrisch over nieuwe album Kendrick Lamar

Written by on May 16, 2022

Eminem is sprakeloos na het beluisteren van het nieuwe album van Kendrick Lamar.

Het nieuwste album van de rapper, ‘Mr. Morale The Big Steppers’ werd vorige week uitgebracht en hij heeft al veel lof gekregen van collega-hiphopster Eminem.

De ‘Lose Yourself’-ster ging naar Twitter om zijn mening over Kendricks nieuwe muziek te delen, door zijn vriend Dr Dre te taggen en te schrijven: “Dit Kendrick-album is f****** belachelijk. Ik ben sprakeloos.”

Het komt slechts enkele maanden nadat het paar samenwerkte tijdens de Super Bowl LVI-rustshow in februari, waar ze optraden met sterren als Dr. Dre, Snoop Dogg en Mary J Blige.

‘Mr. Morale The Big Steppers’ is Kendricks vijfde studioalbum en bevat optredens van Ghostface Killah, Blxst, Amanda Reifer en Beth Gibbons van Portishead.

Terwijl hij aan het album werkte, beschreef Kendrick het schrijfproces in een blogpost en legde uit: “Ik breng het grootste deel van mijn dagen door met vluchtige gedachten.

“Schrijven. Luisteren. En oude strandcruisers verzamelen. De ochtendritten houden me op een heuvel van stilte. Ik zit maanden zonder telefoon. Liefde, verlies en verdriet hebben mijn comfortzone verstoord, maar de sprankeling van God spreekt door mijn muziek en familie.

“Terwijl de wereld om me heen evolueert, denk ik na over wat het belangrijkst is. Het leven waarin mijn woorden hierna zullen belanden. Terwijl ik mijn laatste TDE-album (Top Dawg Entertainment) produceer, voel ik me verheugd om deel uit te maken van zo’n culturele afdruk na 17 jaar.”

Naast het uitbrengen van zijn album heeft Kendrick dit jaar een enorme wereldtour aangekondigd.