RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ellie Goulding teased fans met nieuwe muziek

Written by on June 21, 2022

Ellie Goulding heeft geteased dat nieuwe muziek “binnenkort” komt.

Het laatste studioalbum van de hitmaker van ‘Still Falling For You’ was ‘Brightest Blue’ uit 2020, terwijl ze vorig jaar de single ‘New Love’ uitbracht met Silk City, Mark Ronson en Diplo’s sideproject voor elektronische muziek.

De 35-jarige popster deelde een reeks kiekjes van haar recente optreden op het Braziliaanse festival Rock in Rio en schreef op Instagram: “Mijn gelukkige plek… met jullie allemaal. Het enige verschil is dat er binnenkort nieuwe muziek zal zijn. Denk dat ik iets op het spoor ben.’

Afgelopen zomer beschreef Ellie haar aankomende album als “een dansding uit de ruimte”.

Nadat ze “behoorlijk introspectief” was geworden over haar laatste studio-inspanningen, onthulde de ‘Close to Me’-zangeres dat ze terugging naar haar elektronische dance-poproots.

Ze zei: “Ik bracht veel tijd alleen door, behoorlijk introspectief.

“Ik had een achterstand met dingen waar ik over wilde schrijven. Het was behoorlijk diep en emotioneel. En dit album is daar het tegenovergestelde van.

“Ik vond dit droomteam van schrijvers, die om de een of andere reden, zonder er zelfs maar over te hoeven praten, allemaal op dezelfde pagina zaten. Samen zijn we op deze missie, gewoon om plezier te hebben.

“We willen gewoon muziek maken waar mensen op kunnen dansen en alles van het afgelopen jaar kunnen vergeten.”

Ellie luidde het nieuwe tijdperk in toen ze samenwerkte met Silk City op de disco-pop banger.

‘Brightest Blue’ was de eerste LP van de hitmaker van ‘Love Me Like You Do’ in vijf jaar en ze gaf eerder toe dat ze zich in die tijd niet ’emotioneel uitgerust’ voelde om een album te maken.

Ellie – die vorig jaar april voor het eerst moeder werd van zoon Arthur, 13 maanden, die ze heeft met haar echtgenoot Caspar Jopling – zei: “Er waren zeker bepaalde dingen die me terughielden. Ik voelde me alsof ik op een plek was waar de nummers niet reiken, waren ze naar mijn mening niet sterk genoeg.