RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ed Sheeran verwerkt depressie op nieuw album: ‘Alsof ik verdronk’

Written by on March 1, 2023

Zanger Ed Sheeran brengt zijn nieuwe album uit op 5 mei. Op dit album gaat de 32-jarige singer-songwriter kort in op de nare gebeurtenissen die hij ongeveer een jaar geleden meemaakte. Zo werd zijn vrouw ziek, zegt Sheeran bij de aankondiging van zijn zesde album.

Subtract is een akoestisch album. Sheeran was er ongeveer tien jaar mee bezig, maar veranderde een jaar geleden de aanpak van de plaat. “De opeenvolging van gebeurtenissen veranderde mijn leven, mijn mentale gezondheid en uiteindelijk de manier waarop ik naar muziek en kunst kijk”, zegt de Brit.

Zijn toen zwangere vrouw kreeg een tumor. “Zij kon pas na de geboorte verzorgd worden.” Sheerans beste vriend Jamal stierf ook plotseling en de zanger werd beschuldigd van plagiaat.

“Ik viel neer, omringd door depressie en angst. Ik voelde me alsof ik aan het verdrinken was, ik kon niet ademen.”

Schrijven was als therapie voor Sheeran

Op zijn nieuwe album zingt Sheeran over de depressie die hij destijds had. “Voor het eerst maak ik geen album waarmee ik de wensen van anderen wil vervullen. Het is een eerlijke plaat die laat horen hoe ik me voel.” Het is therapeutisch voor Sheeran. “Ik schreef gewoon op wat er in me opkwam. Binnen een week verving ik de nummers waar ik tien jaar aan had gewerkt door nummers die mijn diepste, donkerste gevoelens uitdrukken.” Het veertien nummers tellende Subtract-album komt iets minder dan twee jaar na = (Equal) uit. Dit is het laatste album van Sheeran met een wiskundig symbool in de naam. De artiest zal een reeks stadionconcerten spelen in Manchester, Londen, Glasgow, Dublin en Parijs voordat Subtract wordt uitgebracht.