RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ed Sheeran moet voorkomen in rechtszaak

Written by on September 30, 2022

Ed Sheeran moet in New York voor een jury verschijnen wegens een inbreuk op het auteursrecht over zijn nummer Thinking Out Loud uit 2014.

De Britse zanger werd in 2018 aangeklaagd door Structured Asset Sales, dat een aandeel heeft in de auteursrechten van songwriter Ed Townsend, vanwege een claim dat hij Marvin Gaye’s Let’s Get It On, dat Townsend samen met Thinking Out Loud schreef, had gekopieerd.

Sheeran en zijn juridische team probeerden de rechtszaak te laten verwerpen door te stellen dat de elementen waarvan hij wordt beschuldigd, “alledaags en niet te beschermen” zijn. Rechter Louis Stanton weigerde dit echter donderdag en oordeelde dat de zaak moest worden beslist door een jury in een federaal gerechtsgebouw in Manhattan. Een datum werd niet vastgesteld.

“Er is geen duidelijke regel dat de combinatie van twee niet-beschermbare elementen onvoldoende talrijk is om een origineel werk te vormen”, schreef de rechter donderdag over Sheerans ontslagargument, meldt Billboard. “Een werk kan auteursrechtelijk beschermd zijn, ook al is het volledig een compilatie van niet-beschermbare elementen.”

Een advocaat voor Structured Asset Sales, Hillel Parness, vertelde Reuters dat het bedrijf “tevreden” was met de beslissing, terwijl Sheeran nog geen commentaar heeft gegeven.