RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ed Sheeran had suïcidale gedachten na het overlijden van zijn beste vriend

Written by on March 21, 2023

Ed Sheeran voelde zich “echt beschaamd” met zelfmoordgedachten na de dood van zijn beste vriend Jamal Edwards.

In een cover-interview met Rolling Stone onthulde de Shape of You-zanger dat februari 2022 de slechtste maand van zijn hele leven was vanwege de dood van zijn beste vriend, een rechtszaak over auteursrechten en de diagnose van een tumor bij zijn vrouw Cherry Seaborn tijdens de zwangerschap.

Ed, die “altijd echte dieptepunten had gehad” in zijn leven, bevond zich in de laatste aanval van wat hij stilletjes wist dat het een depressie was, maar voelde nieuwe gedachten binnensluipen.

“Ik had het gevoel dat ik niet meer wilde leven”, zei hij. “En dat heb ik mijn hele leven gehad … Je verdrinkt onder de golven. Je zit gewoon een beetje in dit ding. En je kunt er niet uit komen.”

De 32-jarige schaamde zich voor het hebben van zulke “egoïstische” gedachten omdat hij een vader is. “Ik schaam me er echt voor”, vervolgde hij.

Bij Cherry werd de tumor vastgesteld toen ze zes maanden zwanger was van hun tweede kind. Nadat ze in mei van hun dochter Jupiter was bevallen, onderging ze met succes een operatie. Ed won ook zijn auteursrechtproces in april.

Cherry, die ook de tweejarige Lyra deelt met Ed, vertelde de zanger dat hij hulp nodig had en hij ging naar een therapeut.

“Niemand praat echt over de gevoelens waar ik vandaan kom”, deelde hij. “Mensen vinden het raar om in Engeland een therapeut te krijgen… Ik denk dat het erg nuttig is om met iemand te kunnen praten en gewoon te luchten en me niet schuldig te voelen. Ik heb duidelijk een zeer bevoorrecht leven geleid. Dus mijn vrienden keken me altijd aan van: ‘Oh, zo erg is het niet.'”