RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ed Sheeran doneert royalties van video single ‘2step’ aan Oekraïne

Written by on April 23, 2022

Ed Sheeran heeft beloofd de royalty’s van zijn 2step-muziekvideo te doneren aan een hulpactie voor Oekraïne om het land te eren waar hij de promo filmde.

The Shape of You-zanger heeft vrijdag de videoclip voor zijn nieuwste single, een samenwerking met Lil Baby, op YouTube uitgebracht en onthulde in de openingstekst dat de promo werd gefilmd in de Oekraïense hoofdstad Kiev voordat Russische troepen het land binnenvielen in februari.

Ter ere van Oekraïne en de lokale productieploeg die aan de 2step-video heeft gewerkt, doneert Ed alle opbrengsten van de YouTube-streams van de promo aan de Oekraïne Humanitarian Appeal van het Disasters Emergency Committee (DEC).

“Ik heb de video voor 2step gefilmd in de stad Kiev, Oekraïne, voordat de verwoestende gewelddaden begonnen”, luidt het bericht aan het begin van de video. “Het was mijn eerste keer dat ik het land bezocht en ik voelde me zo welkom tijdens mijn verblijf daar – iedereen, van de productieploeg tot de vele mensen die ik tijdens mijn vrije dagen ontmoette.

“Oekraïne is een trots en veerkrachtig land en ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om mijn video daar te filmen. Ik sta achter Oekraïne en zal mijn record royalty’s van YouTube-streams van de video doneren aan de Oekraïne Humanitarian Appeal van DEC.”

De oproep van DEC helpt degenen die gedwongen werden hun huizen in Oekraïne te ontvluchten om aan het conflict te ontsnappen.