RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ed Sheeran alweer hoogste nieuwkomer in Britse Top 40

Written by on February 19, 2022

Ed Sheeran claimt de hoogste nieuwe vermelding op de Official Singles Chart van deze week met The Joker and the Queen op nummer 2. De track krijgt een dramatische boost na de release van een nieuwe singlemix met niemand minder dan Taylor Swift, en Ed’s uitvoering van de track bij de BRIT Awards van vorige week.

Verschillende andere nummers die vorige week live in de O2 Arena werden uitgevoerd, krijgen ook grip op de Official Singles Chart; waaronder Seventeen Going Under van Sam Fender dat één plek opklimt naar nummer 6, Ed’s eigen Bad Habits die naar nummer 18 springt na een live-optreden met Bring Me The Horizon en Adele’s I Drink Wine die deze week de hoogste klimmer worden, met 52 plaatsen terug in de Britse Top 40 op nummer 23.

De cast van Encanto vestigt zich voor een vijfde week op nummer 1 met I Don’t Talk About Bruno, dat zijn voorsprong als langstlopende nummer 1 van het jaar tot nu toe uitbreidt. Nog twee nummers van Encanto staan nog steeds in de Top 10 – Jessica Darrow’s Surface Pressure zakt naar nummer 4, terwijl The Family Madrigal stijgt naar nummer 8.

Elders in de Top 10 van deze week bereikt het Ierse DJ-duo Belters Only een nieuwe piek van nummer 7 met Make Me Feel Good ft. Jazzy, terwijl D-Block Europe en Central Cee terugveren naar nummer 9 met Overseas, en Luude ft. Colin Hay re -Betreed de Top 10 met hun herbewerking van Men At Work’s voormalige nummer 1 track Down Under, nu terug op nummer 10.