RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Drieduizend mensen naar coronafestival in Biddinghuizen

Written by on February 4, 2021

Drieduizend mensen naar coronafestival in Biddinghuizen

De twee coronatestfestivals in maart laten per editie vijftienhonderd bezoekers toe. Zij zullen, met in het achterhoofd de avondklok, een dag op het festivalterrein in Biddinghuizen besteden. De evenementen beginnen om 15.00 uur.

“Het is geen medisch experiment, we kijken naar contact. Iedereen wordt bij de ingang voorzien van een tag. Die vijftienhonderd mensen komen elkaar niet allemaal tegen, maar hoeveel wel, en hoelang? Op welke plekken ontstaat drukte? Kun je dat oplossen door bijvoorbeeld meer toiletblokken neer te zetten?”, zegt woordvoerder Tim Boersma van de stuurgroep van Fieldlab Evenementen.

De bezoekers zullen vooraf en achteraf getest worden op het coronavirus en gecontroleerd toegang krijgen tot het terrein. Daarnaast dienen ze een mondkapje te dragen, maar mogen ze zich verder gewoon vrij bewegen.

De festivals maken deel uit van een reeks evenementen, waaronder twee concerten in de Ziggo Dome, twee voetbalwedstrijden waarbij vijftienhonderd supporters aanwezig mogen zijn, een zakelijk congres en een show van cabaretier Guido Weijers voor vijfhonderd mensen.