RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Dr. Dre released ‘The Chronic’ op streamings diensten

Written by on February 3, 2023

Dr. Dre heeft ‘The Chronic’ toegevoegd aan streamingplatforms om de 30e verjaardag van de baanbrekende LP te vieren.

Het debuutstudio-album van de Grammy-winnende rapper werd uitgebracht op 15 december 1992 en Dre werkte samen met Interscope Records om alle 16 nummers op streamingdiensten te zetten, waaronder Apple Music en Spotify.

De muziek- en technologiemagnaat – wiens echte naam Andre Romelle Young is – zei in een verklaring: “Ik ben verheugd om de Chronic thuis te brengen bij zijn oorspronkelijke distributiepartner, Interscope Records.

“Samenwerken met mijn oude collega’s, Steve Berman en John Janick, om het album opnieuw uit te brengen en beschikbaar te maken voor fans over de hele wereld, is voor mij een moment waarop de cirkel rond is.”

Interscope Geffen A+M’s vice-voorzitter Steve Berman zei: “Dr. Dre is zonder twijfel een van de meest iconische en baanbrekende artiesten in de moderne tijd. Hij heeft zijn platform ook gebruikt om een ​​aantal zeer impactvolle filantropische inspanningen aan te wakkeren die ervoor zullen zorgen zijn nalatenschap wordt gevoeld bij de komende generaties. Dre’s solocarrière begon allemaal met The Chronic, een van de meest succesvolle opnames aller tijden.

Ondertussen werd vorige maand gemeld dat Dre op het punt staat zijn volledige muziekactiva te verkopen voor maar liefst $200 miljoen.

De master-opnames voor ‘The Chronic’, waarvan hij het eigendom terugeist van Death Row Entertainment, zullen worden overgenomen door Universal Music Group als onderdeel van de deal van meerdere miljoenen dollars.