RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Dit zijn de meest gestreamde artiesten en nummers van 2020

Written by on December 1, 2020

Dit zijn de meest gestreamde artiesten en nummers van 2020

Het jaar zit er weer bijna op en dat betekent dat de balans kan worden opgemaakt op muzikaal gebied. Uit het jaarlijke overzicht van Spotify ‘wrapped’ blijkt dat Snelle de meest beluisterde artiest is in Nederland en dat we op grote schaal naar Blinding Lights van The Weeknd hebben geluisterd. In dit artikel lees je de meest gestreamde nummers, artiesten, playlists en podcasts in Nederland van 2020.

De top 5 van de in totaal 50 meest gestreamde artiesten in Nederland bestaat compleet uit Nederlandse rappers. Naast Snelle, die op 1 staat, wordt de lijst aangevoerd door Boef, Frenna, Lil’ Kleine en Josylvio. Ook Tino Martin en de plots weer populaire André Hazes Sr. staan weer in de lijst.

Toch zijn de meest door Nederlanders gestreamde nummer niet van Nederlandse artiesten. Op 1 staat Blinding Lights van The Weeknd, gevolgd door Roses van Imanbek en SAINt JHN, Smoorverliefd van Snelle, Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez en Rockstar van DaBaby en Roddy Rich.

In het 10-jarige jubileum van Spotify in Nederland was Hits NL veruit de meest beluisterde playlist in ons land. Op plek twee staat ’t Koffiehuis, die vooral werd aangezet vanwege de thuiswerkperiode.

Daarnaast zijn dit jaar ook de podcasts erg populair geworden. Man, Man, Man van Domien Verschuren, Bas Louissen en Chris Bergström werd het meest geluisterd, gevolgd door de Zelfspodcast en de EFFE RELATIVEREN podcast gemaakt door Kaj Gorgels.

Wereldwijd gezien was rapper Bad Bunny de meest beluisterde artiest. Drake, die in 2018 nog op één stond was dit jaar tweede. Zanger J Balvin staat op drie. De populairste vrouwelijke artiest is weer Billy Eilish.