RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


David Guetta voorspelt hoogtijden voor dance-industrie

Written by on December 28, 2021

Na de coronapandemie, wanneer mensen weer volop naar clubs kunnen, zullen de beste jaren voor de dancemuziek tot nu toe volgen, meent David Guetta (54). Want volgens hem willen mensen juist vanwege een crisis even alles vergeten, dansen en plezier hebben.

De producer zei dat enkele van zijn grootste hits zijn uitgebracht in de tijd van wereldwijde onrust omdat het publiek naar een manier zoekt om te ontsnappen. ,,Elke keer als er een grote crisis is, is dat goed voor dancemuziek”, zegt Guetta tegen nieuwsblad The Evening Standard. ,,Ik denk dat er een verband bestaat tussen het doormaken van een crisis en de noodzaak voelen om samen te komen en alles te vergeten.”

Guetta stelde dat dancemuziek vlak voor de pandemie niet meer ‘zo hot’ was. Maar de succesvolle dj, die wereldwijd meer dan 50 miljoen platen verkocht, voorspelt dat de dance-industrie sterker dan ooit terug zal komen. Hij merkt dat zijn optredens nu al ‘krankzinnig’ zijn, omdat mensen de mogelijkheid om te feesten niet als vanzelfsprekend beschouwen.

Al eerder maakte Guetta mee dat een crisis zorgde voor een piek in de dance-industrie, vertelt hij. De grootste hit uit zijn carrière was I Gotta Feeling, die hij samen met de Black Eyed Peas maakte, en ‘dat nummer verscheen te midden van de financiële crisis’.