RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Dave heeft tweede nummer één notering binnen in UK Charts

Written by on March 12, 2022

Dave’s Starlight debuteerde meteen bovenaan de UK Official Singles Chart. Het is de tweede nummer 1-single van de veelgeprezen rapper, na Funky Friday van 2018 met Fredo.

Starlight komt op nummer 1 met een gecombineerde verkoop van 63.000 exemplaren, inclusief 7,7 miljoen streams, de grootste openingsweek voor een nummer dit jaar. Het is ook het eerste nummer dat dit jaar rechtstreeks op nummer 1 debuteert.

De Australische DJ Luude bestormde ook voor het eerst de Top 5 met Down Under met Colin Hay van Men At Work en stijgt naar nummer 5, een nieuwe top ranking.

Verschillende nummers in de Top 10 zien deze week ook wat opwaarts momentum; met Sam Fender’s Seventeen Going Under (6), Mimi Webb’s House on Fire (7) en Overseas van D-Block Europe met Central Cee (8) die allemaal één plaats opschuiven.

Jax Jones en MNEK komen ook eindelijk binnen in de UK Top 10 na weken klimmen met Eurodance hit Where Did You Go. Het is Jax’ 8e Top 10-hit en MNEK’s eerste sinds nummer 1-hit Head & Heart met Joel Corry.