RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Danny Vera nieuwe nummer één Top 2000

Written by on December 8, 2020

Danny Vera nieuwe nummer één Top 2000

Zanger Danny Vera vindt dat “het ook wel eens tijd was voor een nieuwe nummer één”in de Top 2000. De zanger stootte gister Queen van de troon met zijn hit Roller Coaster.

Vera zegt: “er zullen vast veel fans boos zijn dat ik nu op de eerste plek sta, vorig jaar was dat namelijk ook zo toen ik op plek vier binnenkwam. Maar het is ook lekker dat het een keer iemand anders is en het past ook heel goed bij een jaar waarin alles anders gaat.”

Met de superhit Bohemian Rhapsody stond Queen zeventien keer bovenaan de jaarlijkse eindlijst van NPO Radio 2. De band moest de eerste plaats maar vier keer afstaan aan een ander nummer.

Dat de Middelburgse zanger er in de 22e editie van de Top 2000 verantwoordelijk voor is dat het voor de vijfde keer gebeurt, had hij niet verwacht. “Ik dacht: misschien was het vorig jaar wel gewoon een hype en ben ik nu gedaald, maar ik vind het echt een hele eer.”

Vera, die vorig jaar de hoogste nieuwe binnenkomer ooit was, is de tweede Nederlander die de Top 2000 aanvoert. Alleen Boudewijn de Groot ging hem voor met het nummer Avond in 2005.