RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Coldplay heeft 20 jaar lang geprobeerd een Bond themesong te schrijven

Written by on October 16, 2021

Coldplay heeft 20 jaar lang geprobeerd een fatsoenlijk Bond-thema te schrijven.

Frontman Chris Martin heeft onthuld dat hij en zijn bandleden twee decennia lang hebben geprobeerd een themanummer te schrijven voor een 007-film, maar hij gaf toe dat de vijf nummers waarmee ze eindigden niet “erg goed” waren.

De ‘Paradise’-hitmaker denkt niet dat de titulaire fictieve spion – voor het laatst gespeeld door Daniel Craig, die net zijn ambtstermijn in de blockbuster-actiethriller-franchise heeft voltooid met zijn laatste film ‘No Time To Die’ – onder de indruk zou zijn van hun pogingen.

Hij vertelde NME: “We zijn twintig jaar lang blijven proberen er een te schrijven, maar hebben ze nooit ingediend.

“We hebben Bond-thema’s voor ongeveer vijf films, maar om eerlijk te zijn, zijn ze niet erg goed. “Ik weet niet of we spiritueel op dezelfde reis zitten als James. Hoe leuk ik de films ook vind, ik weet niet of ons zingen het voor hem zou doen.

“Hij zou zoiets hebben als, ‘Dat is niet wie ik helemaal in ben, jongens. Ik hou van wapens en s***. Al dit hippie gedoe gaat gewoon niet werken.’” De hitmakers van ‘Higher Power’ hebben zojuist hun negende studioalbum, ‘Music of the Spheres’, uitgebracht en onthulden eerder een andere beroemde filmfranchise die de plaat inspireerde.

De muziek kwam tot leven nadat de 44-jarige zanger ging zitten om naar de ‘Star Wars’-films te kijken en zich afvroeg hoe muziek op andere planeten klinkt.

Hij zei: “Ik was een keer aan het kijken naar ‘Star Wars’ en ze hadden de scène met de Cantina-band, toch? En ik had zoiets van: ‘Ik vraag me af hoe muzikanten zijn in het hele universum?’ en dat leidde tot dit hele ding en nu zijn we hier.’

En het hele album speelt zich af op een fictieve planeet.