RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Charli XCX voelt druk vanwege succes eerste twee albums

Written by on August 30, 2022

Charli XCX geeft toe dat het succes van haar laatste twee albums “behoorlijk stressvol” is omdat ze ze moet overtreffen.

De ‘Hot In It’-ster verdiende een Mercury Prize-nominatie voor haar pandemische plaat ‘How I’m Feeling Now’ uit 2020, terwijl ‘Crash’ van dit jaar haar commercieel meest succesvolle plaat tot nu toe is, die bovenaan de hitlijsten stond in het VK, Australië en Ierland en behaalde Charli haar eerste top 10 in de VS en Australië.

‘Crash’ was haar laatste plaat op het grote label Atlantic Records, en nu voelt de zangeres van ‘Used To Know Me’ de druk om door te gaan op de weg die ze is ingeslaan.

Ze zei: “Het is nog steeds een schok voor mij – en het is behoorlijk stressvol omdat ik denk, ‘Oh c***, wat moet ik nu doen?

“Ik heb het gevoel dat het verhaal rond mijn werk vaak was: ‘Ze is een stap voor’ of: ‘Ze verlegt de grenzen en niemand begrijpt haar ooit.'”

Ze voegde aan de BBC toe: “Om deze dingen te bereiken voelt heel speciaal en uniek, en het is iets dat ik heb bereikt met mijn fans. “Maar wat betekent het tegelijkertijd voor mij?”

Bij de release van ‘Crash’ verklaarde Charli dat de muziekindustrie haar eindelijk “een beetje begint in te halen”.