RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Cardi B wint rechtszaak over albumhoes

Written by on October 22, 2022

Cardi B heeft een rechtszaak gewonnen over haar expliciete albumhoezen.

De 30-jarige rapper werd aangeklaagd door eiser Kevin Michael Brophy, die beweerde dat ze zijn afbeelding gebruikte op de cover van haar mixtape ‘Gangsta B**** Music, Vol. 1’.

Het album bevatte een gewijzigde foto van een andere man met Brophy’s rugtattoo die orale seks met de rapper uitvoerde en hij eiste ten minste $ 5 miljoen aan schadevergoeding van Cardi B en haar ex-manager Klenord Raphael.

Hij was ook op zoek naar een bevel dat haar blokkeerde om zijn beeltenis te gebruiken.

 Brophy – een getrouwde vader van twee kinderen – voerde aan dat hij voor een “sociaal bewust surf- en lifestylebedrijf” werkt en kreeg te maken met “ongemakkelijke opmerkingen, vragen en spot” over de albumhoes.

Echter, nadat hij het vierdaagse proces verloor, zei zijn advocaat Barry Cappello van Cappello Noel dat Cardi B en Raphael “genadige winnaars” waren.

Hij voegde eraan toe: “Als dit hoofdstuk kan worden afgesloten, is het misschien het beste voor het vermogen van de Brophy-familie om dit achter zich te laten.”

 De jury koos de kant van Cardi, die het gebruik van de tatoeage door de cover als “transformatief” kwalificeert onder de intellectuele eigendomswetgeving en grondwettelijk wordt beschermd.

Ze voegde eraan toe dat inkt werd gebruikt “op een anonieme manier, als een enkele bouwsteen” en zei dat het model dat voor de omslag poseerde “zwart, met haar” was, terwijl Brophy een “kaukasisch van middelbare leeftijd met een geschoren hoofd” is.