RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Camila Cabello en Hans Zimmer werken samen aan nieuwe soundtrack

Written by on August 22, 2022

Camila Cabello werkt samen met componist Hans Zimmer om een nieuw nummer te maken voor de aankomende documentaireserie Frozen Planet II.

De zangeres uit Havana werkte samen met de Dune-componist om Take Me Back Home te schrijven en op te nemen, dat zal dienen als soundtrack voor de uitgebreide trailer voor de komende BBC-serie, die wordt verteld door Sir David Attenborough.

“Om mijn passie voor de planeet waarop we leven te kunnen combineren en mijn muziek is een droom die uitkomt – laat staan om ook aan de slag te gaan met de legende die Hans Zimmer is”, zei Camila in een verklaring. “Frozen Planet II is verbluffend en de vertelling van Sir David is zeer krachtig terwijl we proberen deze ongelooflijke ecosystemen te beschermen tegen de opwarming van de aarde. Ik ben dankbaar dat ik mijn stem mag lenen aan zo’n inspirerende serie.”

Take Me Back Home is het eerste originele nummer dat is geschreven ter ondersteuning van een BBC One Natural History-release. Camila’s “haunting vocals” worden begeleid door “de epische orkestratie” van Zimmer en zijn langdurige medewerkers – arrangeur Anže Rozman en producer Russell Emanuel voor Bleeding Fingers Music, volgens een BBC-persbericht.

“Het was enorm spannend om Take Me Back Home met Camila te componeren en op te nemen en te ontdekken dat haar muzikale talenten net zo krachtig zijn als haar stem,” voegde Hans eraan toe. “Het Bleeding Fingers-team en ik voelen ons ongelooflijk bevoorrecht dat we de kans krijgen om zo’n baanbrekend en belangrijk natuurhistorisch monument als Frozen Planet II te scoren.”

Take Me Back Home gaat op vrijdagochtend in première op BBC Radio 1 voordat de Frozen Planet II-trailer later die dag wordt uitgebracht.