RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Buma/Stemra keert 2,5 miljoen extra steun uit aan artiesten

Written by on January 26, 2021

Buma/Stemra keert 2,5 miljoen extra steun uit aan artiesten

In de muziekwereld zijn 2.300 professionals gesteund met geld uit het Investeringsfonds Muziek van Buma/Stemra en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Onder componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers werd 2,5 miljoen euro verdeeld, aldus Robbert Baruch van Buma/Stemra.

Van de 30.000 aangesloten leden bij Buma/Stemra kwamen slechts drieduizend muziekmakers in aanmerking voor een vergoeding uit het fonds. Om in aanmerking te komen waren er opgestelde criteria, waaronder een inkomenscriterium, waaraan voldaan moest worden. Ook moest er een plan worden gemaakt voor hoe er met 15.000 tot 30.000 euro nieuwe muziek kan worden gemaakt.

“Zo organiseren uitgevers writing camps, waar wel twintig tot dertig mensen kunnen verschijnen, waardoor uiteindelijk nieuwe muziek wordt geschreven”, legt Baruch uit.

“Uiteindelijk hebben we zo’n 650 aanvragen kunnen honoreren, waarmee door verschillende samenwerkingen zo’n 2300 mensen zijn bereikt”, zegt Baruch. Daarvoor werd niet alleen aanspraak gemaakt op het geld van OCW, maar ook uit het in maart opgezette noodfonds van Buma/Stemra.

De bedragen worden al sinds 7 januari overgemaakt, dus we kunnen nu al op nieuwe muziek rekenen.