RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Billie Eilish treedt op als headliner van de uitreiking van de Earthshot Prize van prins William

Written by on November 28, 2022

Billie Eilish zal vrijdag headliner zijn op de klimaatuitreiking van Prins William.

De Happier Than Ever-zangeres en klimaatveranderingsactivist zal de entertainment line-up van leiden tijdens de ceremonie, waar ook optredens zullen zijn van Annie Lennox, Ellie Goulding en Chloe x Halle.

De ceremonie vindt plaats in Boston aan het einde van de driedaagse reis van de Prins en Prinses van Wales naar Amerika. Tijdens de show krijgen vijf organisaties elk $ 1,2 miljoen (£ 1 miljoen) om hun bijdrage aan het redden van de planeet te financieren.

Bij de prijsuitreiking zullen veel beroemdheden aanwezig zijn. Rami Malek, Catherine O’Hara en Shailene Woodley zullen de prijzen uitreiken, terwijl voormalig Lost-acteur Daniel Dae Kim samen met de Britse presentatrice Clara Amfo de show zal presenteren.

“Ik ben vereerd om dit jaar mede-organisator te zijn van de Earthshot-prijs,” zei Daniel. “Het baanbrekende, innovatieve werk van de finalisten van 2022 geeft me inspiratie en hoop dat we de grote uitdagingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd, kunnen oplossen. Of het nu gaat om het zorgen voor onze planeet of het genezen van onze gemeenschappen, ieder van ons kan en moet een stap verder gaan om dit te doen onze kant. Bedankt aan de finalisten van dit jaar die voorop lopen.”

Catherine, prinses van Wales zal een prijs uitreiken, terwijl prins William aan het einde van de ceremonie opmerkingen zal maken. Sir David Attenborough, die de prijs samen met de koninklijke familie in 2020 lanceerde, zal ook te zien zijn tijdens de show.

De ceremonie wordt opgenomen in de MGM Music Hall in Fenway op 2 december en wordt zondag in het VK en maandag in Amerika uitgezonden.