RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Billie Eilish en haar broer zijn bezig met haar derde studioalbum

Written by on December 10, 2021

Billie Eilish is samen met haar broer Finneas O’Connell begonnen met het schrijven van haar derde album.

De 19-jarige zangeres bracht in de zomer haar tweede plaat ‘Happier Than Ever’ uit, en nu heeft haar broer en collega – die in oktober zijn eigen debuut-LP ‘Optimist’ uitbracht – bevestigd dat ze aan de follow-up werken.

In een gesprek met het tijdschrift Rolling Stone zei hij dat ze “erg opgewonden waren om aan nieuw materiaal te gaan werken”, en merkte op dat hoewel het duo “interessante skeletten” heeft voor nieuwe nummers, ze “niet zeker weten welke dieren het zijn”.

Hij voegde eraan toe: “We hebben het net in de oceaan en we halen afval op.”

“En dan doorzoek je dat allemaal, en je kiest de schat, en dan heb je een album. Ik ben echt opgewonden. Ik denk dat we veel te vertellen hebben.” Finneas verwierp echter het idee dat Billie haar derde album in 2022 zou droppen, en merkte op dat hun focus ligt op haar ‘Happier Than Ever’-wereldtournee, die in februari begint.

Hij legde uit: “Deze tour is dit album. We hebben op een aantal festivals gespeeld, maar we hebben geen soloshows van Billie gedaan, en we zijn erg enthousiast om ‘Happier Than Ever’ onderweg te spelen.

“Dus zelfs als het in februari in het blik zit, zullen we het een beetje uitstellen. Omdat ik projecten graag laat ademen … “Zo’n album wil je niet op de tenen trappen. Je maakt je spullen minder waard, denk ik als je dat doet.”