RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Bastille frontman Dan Smith nog altijd onzeker over gewicht

Written by on September 30, 2021

Bastille-frontman Dan Smith heeft lichaamsdysmorfie.

De ‘Pompeii’-hitmaker heeft nagedacht over hoe hij een “behoorlijk zwaar kind” was en hoewel hij “een hoop gewicht” verloor terwijl hij op de universiteit zat, voelt hij zich nog steeds zelfbewust en “onhandig” over de manier waarop hij eruitziet.

In het eerste nummer van Rolling Stone UK magazine zei hij: “Ik denk dat ik een behoorlijk verlegen tiener was, en ik was ook een behoorlijk zwaar kind. In de zomer van mijn derde jaar op de universiteit verloor ik uiteindelijk onbedoeld een hoop gewicht.

“Ik denk dat ik in een heel korte periode van maat 17 naar maat 11 ging, wat een behoorlijk enorme fysieke transformatie was. Ik was altijd een groot kind geweest en daarna een grotere jonge volwassene, dus dat zat verankerd in mijn identiteit en hoe ik mezelf zag. Op een rare manier is het nog steeds hoe ik mezelf zie, want dat waren mijn vormende jaren.

 “Dus zelfs na het verliezen van veel gewicht, ben ik altijd zelfbewust en ongemakkelijk geweest over hoe ik eruitzie. Ik heb dit nog nooit publiekelijk uitgesproken en ik denk dat ik dat soort zelfbewustzijn gewoon met me meedroeg. Ik denk dat ik waarschijnlijk een bepaalde mate van lichaamsdysmorfie heb.”

Dan gaf toe dat zijn onzekerheid Bastille ervan weerhield om op tv te verschijnen en hij sloeg zelfs de kans om jurylid te zijn bij ‘The X Factor’ af.

Hij zei: “Voor de camera staan ​​om de dingen te doen die je in een band doet, voelde vaak vreemd en onnatuurlijk voor mij. We hebben nooit televisie gemaakt.

“Ik wees veel interviews en panelshows af, was jurylid bij ‘The X Factor’ en al deze dingen die ik gewoon niet wilde doen. Het waren allemaal geweldige aanbiedingen, maar ik moest er niet aan denken.