RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


ASAP Rocky zal vervolgd worden na schieten op vriend

Written by on November 21, 2023

A$AP Rocky zal in januari terechtstaan omdat hij een pistool zou hebben afgevuurd op zijn voormalige vriend.

Tijdens een voorlopige hoorzitting in Los Angeles op maandag heeft rechter M.L. Villar geoordeeld dat er voldoende bewijs was voor de rapper, echte naam Rakim Mayers, om terecht te staan wegens twee misdrijven wegens mishandeling met een halfautomatisch vuurwapen.

De 35-jarige wordt ervan beschuldigd tweemaal een pistool te hebben afgevuurd op zijn voormalige vriend en lid van de A$AP Mob, A$AP Relli, na een verhitte discussie in Hollywood in november 2021.

Rocky pleitte in augustus 2022 niet schuldig aan de aanklachten.

Rocky’s advocaat Joe Tacopina reageerde op de beslissing van de rechter buiten het gerechtsgebouw en benadrukte dat zijn cliënt “gerechtvaardigd” zal worden tijdens het proces, dat op 8 januari zal beginnen. “We zijn niet teleurgesteld, niet verrast. We hadden verwacht dat we voor de rechter zouden verschijnen.

We hebben al die tijd plannen gemaakt voor een rechtszaak”, zei hij tegen verslaggevers, volgens NBC News. “Rocky zal in het gelijk worden gesteld als dit allemaal is gezegd en gedaan, zonder enige twijfel.”

A$AP Relli, echte naam Terell Ephron, heeft vorig jaar ook een civiele rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige vriend wegens vermeende mishandeling, verwondingen, nalatigheid en emotioneel leed. Hij beweerde dat Rocky hem naar een steegje in Hollywood had gelokt en “opzettelijk meerdere schoten had afgevuurd” op hem, waarbij kogelfragmenten zijn hand zouden hebben geraakt.

In september van dit jaar klaagde hij Rocky en Tacopina ook aan wegens smaad vanwege opmerkingen die de advocaat over hem maakte in de pers.