RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Andre 3000 komt 17 jaar na einde Outkast met nieuwe muziek

Written by on November 15, 2023

André 3000 komt zeventien jaar na het laatste album van Outkast met zijn eerste soloplaat. De rapper verraste dinsdag met het nieuws dat zijn album komende vrijdag verschijnt.

New Blue Sun wordt wel een ander album dan Outkast-fans mogelijk verwachten. Het is namelijk een volledig instrumentale plaat met experimentele fluitmuziek. Zo speelt de artiest op verschillende fluiten en andere bijzondere instrumenten.

In de aankondiging van het album noemt de 48-jarige rapper het maakproces “therapeutisch”. Ook sluit hij niet uit in de toekomst wel met een hiphopplaat te komen. “Misschien gebeurt dat op een dag, maar dan moet ik wel een manier vinden om te zeggen wat ik wil zeggen op deze leeftijd.”

André 3000 vormde samen met Big Boi sinds 1992 Outkast. Het duo scoorde hits met nummers als Ms. Jackson, So Fresh, So Clean, Roses en Hey Ya!.

Outkast ging na het album Idlewild uit 2006 uit elkaar. Het duo kwam in 2014 weer even samen voor meerdere optredens en deed toen ook North Sea Jazz aan. Big Boi bracht na Outkast wel al meerdere soloalbums uit.